ابو علی سینا حکیم، فیلسوف، طبیب و دانشمند بزرگ ایرانی که در جهان غرب به “امیرپزشکان” شناخته شده است، در ماه صفر از سال 370 هجری قمری در شهر بخارا به دنیا آمد.
این دانشمند بزرگ که بعدها موثرترین چهره در علم و فلسفه جهان اسلامی شد. ازآغاز کودکی استعداد و شایستگی عجیبی در فراگرفتن علوم مختلف داشت.
و القابی مانند شیخ الرئیس، حجة الحق و شرف الملک به او دادند.
پدرو مادر او سخت در تعلیم و تربیت او می کوشیدند و خانه او محل ملاقات دانشمندان دور و نزدیک بود، او از 5سالگی شروع به درس خواندن کرد. ابن سینا تا ده سالگی تمام قرآن و صرف و نحو را آموخت و آنگاه به فرا گرفتن منطق و ریاضیات پرداخت. استاد وی در علم ریاضیات “ابو عبدالله ناتلی” بود.
پس از آن نزد “ابو سهیل مسیحی” به یادگیری طبیعیات و مابعدالطبیعه و علم طب مشغول شد. او بیشتر اوقات درحال تفکر درخلقت و آفرینش جهان بود و کمتر صحبت میکرد..
در شانزده سالگی در همه علوم زمان خود استاد بود؛ جز در مابعدالطبیعه؛ آن هم به صورتی که در متافیزیک ارسطو آمده بود و با آنکه چهل بار تمام این کتاب را مطالعه کرده بود، نمی توانست آن را بفهمد.
تا این که به شرح فارابی بر این کتاب دست یافت و توانست مسائل دشوار آن را درک کند.
هنگامی که ابن سینا به هجده سالگی رسید، دیگر احتیاج به خواندن و فراگیری هیچ علمی نداشت؛ چرا که همه علوم را فرا گرفته بود و تنها لازم بود تا فهم خود را لحاظ عمق افزایش دهد تا آموخته های خود را بهتر درک کند. یکی از بهترین دوستان او ابوریحان بیرونی منجم و ستاره شناس مشهورجهان بود..

او هیچگاه ازدواج نکرد و فرزندی نداشت و تمام عمر خود را در کشف علوم مختلف و پزشکی سر کرد. در اواخر عمر خود یکبار به شاگرد مورد توجه خویش، جوزانی گفت: که در تمام مدت عمر، چیزی بیش از آنچه که در هجده سالگی می دانسته، نیاموخته است.
مهارت ابن سینا در علم پزشکی و توانایی وی در معالجه حاکم آن زمان، موجب شد تا مورد محبت حاکم واقع شده و در دربار، موقعیت بسیار خوبی داشته باشد. و به همین دلیل توانست از کتابخانه بزرگ شهر استفاده زیادی ببرد .
او کتاب های زیادی را نوشته است که مهمترین آنها کتاب قانون و کتاب شفا است.
او در57 سالگی درگذشت و درشهر همدان درخاک آرمید.
.

عالی بود 👌🏻👍🏻
ممنون از توجه شما 🙏🌺